Kupi povoljno shop

Kontakt

Kupi povoljno d.o.o.
Batajnički drum 299
11 080 Zemun-Beograd, Srbija
+381 11 7870-630
office@kupipovoljno.rs

Info telefon +381 11 7870-627

Besplatna dostava za porudžbine preko 1.990,00 do 20kg

Načini plaćanja Pouzeće, Kartice, PayPal

CeneSve cene na sajtu su sa PDV

Sicilijanski cannoli sa pomorandžom

Sicilijanski cannoli sa pomorandžom

Unesite malo mediteranskog šmeka u vašu kuhinju uz Cannoli (od reči cannolo - "male tube"), ukusni, kremasti specijalitet. Sve što vam je potrebno je:

•    2 šoljice pšeničnog belog brašna
•    1 mala kašika mlevenog cimeta
•    2 kašike kokosovog ulja
•    1 kašika smeđeg šećera Azucar Demero
•    pola male kašike soli
•    pola šoljice desertnog suvog vina
•    1 belance 
•    Carapelli maslinovo ulje 
•    450 g ricotta sira
•    225 g mascarpone sira
•    pola šoljice smeđeg šećera u prahu Azucar Demero
•    1 mala kašika estrakta vanile
•    Kandirana pomorandža


Priprema:
U blender stavite brašno, cimet, kokosovo ulje, šećer i so pa izmiksajte. Dok blender radi, dodajte pola šolje vina. Testo je gotovo kad se oblikuje u kuglu. Izvadite je, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi sat, dva.

Prerežite testo na pola pa ga na pobrašnjenoj površini tanko razvucite. Čašom izrežite što više krugova, pa ih obmotajte oko metalnih kalupa za cannole. Premažite belancima da se učvrste. Ispržite cannole u Carapelli maslinovom ulju, ohladite i izvadite kalupe.

Za preliv pomešajte ricottu, mascarpone, šećer u prahu i vanilu. Stavite kremu u kesu za punjenje ili ukrašavanje torti i napunite cannole.

Ukrasite krajeve kandiranom pomorandžom i pospite cannole šećerom u prahu. Prijatno!