Kupi povoljno shop

Kontakt

Kupi povoljno d.o.o.
Batajnički drum 299
11 080 Zemun-Beograd, Srbija
+381 11 7870-630
office@kupipovoljno.rs

Info telefon +381 11 7870-627

Besplatna dostava za porudžbine preko 1.990,00 do 20kg

Načini plaćanja Pouzeće, Kartice, PayPal

CeneSve cene na sajtu su sa PDV

Originalni italijanski recept za pizza testo

Originalni italijanski recept za pizza testo

Dešava vam se da testo za pizzu ponekada bude dobro, a ponekad baš i ne? Kao i u svim italijanskim receptima, tajna dobrog testa za pizzu je u malim tehnikama, ali i u kvalitetnim sastojcima. U toj kombinaciji nemoguće je omanuti. Ovo je fantastičan, pouzdan, italijanski recept za testo za pizzu. Najbolje rezultate daje italijansko brašno tipa "00", koje je finije od domaćeg brašna, i čini da testo bude neverovatno super-glatke teksture. Ako koristite obično belo brašno, pobrinite se da je jako i da ima gluten, jer će ga on pretvoriti u fino, elastično testo.

Potrebno je:
•    7 šolja italijanskog brašna tip "00" ili 5 šolja jakog belog brašna
•    1 ravna kašičica fine morske soli
•    2 kesice suvog kvasca
•    1 kašika šećera
•    4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
•    2 1/2 šoljice mlake vode

Priprema:
Prosejati brašno i so na čistu radnu površinu i u sredini napraviti krug. 

U činiji pomešajte kvasac, šećer i Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje sa vodom i ostaviti da odstoji par minuta, a zatim sipati u krug koji ste napravili u brašnu. Umešajte lagano brašno u tekućinu u sredini. Dobro umesiti dok ne postane glatko, elastično testo. Stavite loptu od testa u veliku činiju koju ste prethodno posuli brašnom, a onda odozgo još malo pospite brašnom. Pokrijte činiju vlažnom krpom i ostavite u toploj prostoriji oko 1 sat, dok se ne udvostruči. 

Zatim izvadite testo na pobrašnjenu radnu površinu i premesite ga malo kako bi izbacili vazduh iz njega. Možete ga koristiti odmah, ili ga odložiti, zamotano u plastičnu foliju, u frižideru ili zamrzivaču. Ako ga koristite odmah, podelite testo se u onoliko lopti koliko želite napraviti pizza - ova količina testa je dovoljno za oko šest do osam srednjih pizza. 

Potrebno je da testo razvijete 15-20 minuta pre pečenja. 

Nakon toga, pospite testo omiljenim sastojcima i pecite na uobičajen način. Naša preporuka je da uvek koristite Mutti Passata, italijanski pasirani paradajz, kako biste osetili pravi ukus i aromu originalne, italijanske pizze! Prijatno!